badge 25jaar

Doe het zelf: pvc-ramen schilderen doe je zo

pvc ramen jouwvakman

Hoewel pvc schilderen strikt genomen niet noodzakelijk is, kan het zijn dat je omwille van het esthetische aspect toch graag je pvc-ramen in een nieuw kleurtje steekt. Let hierbij wel op, want door je pvc te herschilderen, behoud je nooit dezelfde kwaliteit. Het is altijd aan te raden om niet te herschilderen en de originele laag te behouden.

Maar heb je bijvoorbeeld een woning gekocht waarvan de kleur van de ramen je niet helemaal bevalt. Of omdat de kleur van je pvc-ramen niet dezelfde is als die van je garagepoort of voordeur. Dan kun je overwegen om toch te herschilderen. Maar hoe begin je eraan? En hoe zorg je voor een mooi en verzorgd resultaat? Wie dit stappenplan volgt, zit alvast goed voor een onberispelijke afwerking.

1. Voorbereiding

Net zoals bij andere schilderwerken garandeert een grondige voorbereiding een succesvolle afloop. Goed begonnen is half gewonnen, dat wisten onze grootouders al. Begin dus met je pvc-ramen grondig te reinigen en te ontvetten. Je kunt daarvoor een speciaal ontvettend product gebruiken dat je vindt in de doe-het-zelf-zaak. Spoel je ramen na afloop goed met water en laat ze drogen. Uiteraard plak je ook je vensters goed af.

Weetje: pvc-ramen overschilder je het liefst als ze al minstens één winter achter de rug hebben, anders zijn ze te glad voor een optimaal resultaat. Eventueel kun je je ramen lichtjes schuren als ze nog te nieuw zijn.

2. Maak gebruik van een primer

Gebruik na het reinigen een goede primer, speciaal voor gladde oppervlakken. Ook die vind je in een doe-het-zelf-zaak. Belangrijk is dat je de droogtijd van de grondlaag respecteert. Na het drogen de primer lichtjes afschuren en dan zijn je pvc-ramen klaar voor de afwerkingslaag.

3. De afwerkingslaag

Kies voor de afwerking van je pvc-ramen een kwaliteitsvolle verf. Die is niet alleen zuiniger in gebruik, je zult er ook langer plezier van hebben. Voor een optimaal resultaat breng je de verf in twee lagen aan en zorg je ervoor dat je telkens zowel horizontaal als verticaal schildert.

Na het volgen van deze stappen zullen je pvc-ramen er niet alleen als nieuw uitzien, maar geef je ook je huis een persoonlijke touch. Echter, het is belangrijk te benadrukken dat hoewel een nieuwe verflaag je ramen kan opfrissen, het nooit de duurzaamheid en kwaliteit van professioneel geïnstalleerde pvc-ramen zal evenaren.

Bij jouwvakman begrijpen we het belang van esthetiek en functionaliteit. Ons aanbod van hoogwaardige pvc-ramen biedt niet alleen een breed scala aan kleuren en stijlen, maar garandeert ook energie-efficiëntie, veiligheid, en duurzaamheid. Misschien is het tijd om niet alleen over een nieuw kleurtje na te denken, maar ook over de vele voordelen van nieuwe pvc-ramen.

Klaar voor een upgrade?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en ontdek hoe onze pvc-ramen jouw huis niet alleen mooier, maar ook comfortabeler en veiliger kunnen maken.

Deel dit bericht

Blog overzicht

Heb je hulp nodig?

Wij helpen je graag verder bij al je verbouwingswerken. Vraag vrijblijvend een offerte aan en krijg advies en gerichte informatie van onze ervaren vakmannen.

Offerte aanvragen