badge 25jaar

Ventilatiesystemen

Goede ventilatiesystemen zijn tegenwoordig verplicht bij zowel nieuwbouw als bij grondige renovaties. Wat ook terecht is natuurlijk. Goede lucht in een huis of werkruimte is noodzakelijk om gezond te kunnen leven. Een goed ventilatiesysteem heeft meerdere voordelen. Niet alleen bespaart u energie, maar u voorkomt ook het ontstaan van vochtproblemen, geurhinder en schimmels. Wilt u graag meer weten over welke ventilatiesystemen er zijn en wat voor u het geschikte systeem is? U kunt geheel vrijblijvend contact opnemen en de specialisten van ARW-Nys staan u graag te woord.

Ventilatiesysteem D

Een van de ventilatiesystemen die wij plaatsen, is het ventilatiesysteem type D. Bij dit systeem gebeurt de aanvoer van verse buitenlucht en de afvoer van gebruikte binnenlucht volledig mechanisch. Dit wil zeggen dat u geen roosters in de muren of ramen hoeft te plaatsen. Het systeem maakt namelijk gebruik van ventielen. Deze ventielen worden geplaatst op het dak of in de muur en die zuigen de verse buitenlucht naar binnen. De gebruikte binnenlucht wordt afgevoerd via dezelfde ventielen. Bij het type D ventilatiesysteem behaald u het hoogste temperatuurcomfort en wordt de balans tussen de aanvoer van buitenlucht en de afvoer van binnenlucht perfect voor u geregeld.

Ventilatiesysteem C

Dit ventilatiesysteem maakt gebruikt van afvoerroosters in wat ‘nattere’ ruimtes, zoals badkamers, douchecabines, keukens enz.) Het voert dus vervuilde lucht af via de afvoerroosters en trekt verse lucht binnen door middel van de raamroosters. De luchtcirculatie binnen wordt meestal geregeld door roosters onderaan in de deuren. Het systeem bedient u met een schakelaar, waarbij u de stand kunt kiezen. Hieruit heeft meestal de keuze uit een lage stand, middenstand en hoge stand.

Installatie van het ventilatiesysteem

Bent u nieuwsgierig geworden naar de ventilatiesystemen die wij voor u kunnen plaatsen? U kunt altijd contact met ons opnemen en vervolgens helpen wij u graag verder om de juiste keuze te maken. Onze specialisten staan klaar om u te woord te staan en uw gewenste ventilatiesysteem netjes te plaatsen. Wij zijn niet alleen gespecialiseerd in het plaatsen van ventilatiesystemen, maar ook in badkamerrenovatiesverwarmingsinstallaties en het plaatsen van ramen en deuren

Heb je hulp nodig?

Wij helpen je graag verder bij al je verbouwingswerken. Vraag vrijblijvend een offerte aan en krijg advies en gerichte informatie van onze ervaren vakmannen.

Offerte aanvragen