badge 25jaar

Condensatieketel in Antwerpen

Als erkende installateur voor centrale verwarming in Antwerpen, helpen wij u graag verder bij de keuze aan een verwarmingssysteem. Is uw condensatieketel meer dan 20 jaar oud? Ontdek dan zeker de mogelijkheden van een condensatieketel of hoogrendementsketel. Wij helpen u bij het vervangen of vernieuwen van uw condensatieketel in regio Antwerpen.

De werking van een condensatieketel

Bij een klassieke condensatieketel gaat er opgewekte energie verloren via de schoorsteen. Een condensatieketel zorgt ervoor dat de vrijkomende rookgassen worden gebruikt om warmte te creëren. Deze extra warmte maakt het verschil waardoor een condensatieketel voor een hoog rendement zorgt. Wij helpen u bij de keuzen voor een juiste condensatieketel voor uw woning in Antwerpen.

De voordelen van een condensatieketel 

  • Tot 10% hoger rendement dan niet-condenserende ketel
  • Verbeterde energieprestaties
  • Milieuvriendelijk door geringe uitstoot van CO2 en andere verbruiksgassen
  • Meer dan 100% rendement

Condensatieketel Centrale verwarming

Soorten condensatieketels 

Mazout condensatieketel installeren in Antwerpen

Een condensatieketel op mazout kan de verwarmingskosten van uw woning met 15% doen dalen doordat een condensatieketel op mazout de warmte in de rookgassen gebruikt. Zo verbruikt de mazout condensatieketel minder energie en is de uitstoot lager dan bij een klassieke stookolieketel.

Gascondensatieketels of hoogrendementsketel installeren in Antwerpen

Een gascondensatieketel wordt ook wel hoogrendementsketel genoemd doordat de besparing op gas al snel meer dan 10% kan opleveren in vergelijking met een traditionele gasketel. In tegenstelling tot een traditionele gasketel gebruikt een gascondensatieketel de geproduceerde warmte om extra warmte op te wekken en gaat deze warmte niet verloren via de schoorsteen.

Condensatieketel installeren in Antwerpen

Onze leveranciers voor een condensatieketel in Antwerpen

Als erkende installateur voor centrale verwarming in Antwerpen werken wij enkel met de beste leveranciers om de nodige kwaliteit te garanderen voor uw verwarmingssysteem. Wij specialiseren ons in het plaatsen van doorstroomtoestellen voor warm water en condensatieketels van enkele gerenommeerde merken in Antwerpen. Zo geniet u van optimale verwarming aan een scherpe prijs.

Voor condensatieketels werken wij met Itho Daalderop  en voor doorstroomtoestellen met Junkers en Vaillant

Offerte condensatieketel

Meer informatie over onze condensatietoestellen? Onze vakmannen geven u graag meer uitleg in onze showroom of via een offerte op maat voor de installatie van een condensatieketel.

Offerte aanvragen Contacteer ons

Vraag meer informatie

Heb je hulp nodig?

Wij helpen je graag verder bij al je verbouwingswerken. Vraag vrijblijvend een offerte aan en krijg advies en gerichte informatie van onze ervaren vakmannen.

Offerte aanvragen