badge 25jaar

Wat is het verschil tussen pvc en aluminium ramen?

Als het gaat om het kiezen van nieuwe ramen voor uw huis of bedrijfspand, zijn er verschillende opties beschikbaar. Twee van de meest populaire opties zijn pvc en aluminium ramen. Beide materialen hebben hun eigen voordelen en nadelen en het is belangrijk om ze te kennen voordat u een keuze maakt. Lees hieronder wat pvc en aluminium ramen zijn, hun voor- en nadelen, en wat het verschil is tussen de twee.

Wat zijn pvc ramen?

Pvc (polyvinylchloride) ramen zijn gemaakt van kunststof en zijn een populaire keuze vanwege hun duurzaamheid en onderhoudsgemak. Pvc ramen hebben ook uitstekende thermische isolatie-eigenschappen, wat betekent dat ze warmte beter vasthouden dan andere materialen. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en stijlen, zodat u de ramen kunt kiezen die passen bij de uitstraling van uw huis.

Voordelen van pvc ramen zijn onder andere hun duurzaamheid en weerbestendigheid. Ze zijn ook relatief goedkoop in vergelijking met andere materialen en hebben weinig onderhoud nodig. Pvc ramen zijn ook geluiddicht en hebben een goede isolatiewaarde.  Pvc ramen zijn ook te verkrijgen in tal van houtstructuren, wat met aluminium dan weer niet het geval is. Vaak hebben fabrikanten in hun pvc gamma ook verschillende modellen.  Voor elke woning wat wils.

Nadelen van pvc ramen zijn dat ze wat minder sterk zijn als hout of aluminium.  Waardoor ze, indien opengaand, iets minder geschikt zijn voor echte grote oppervlaktes.  Al wordt er heel hard ingezet op innovatie door de grotere bekende(re) fabrikanten.  De kleurkeuze is beperkter dan bvb aluminium omdat in de pvc wereld vaak enkel de populairste kleuren gevolgd worden.

Wat zijn aluminium ramen?

Aluminium ramen zijn gemaakt van het metaal aluminium en zijn een sterke en duurzame optie voor uw ramen. Ze zijn beschikbaar in praktisch alle ral kleuren en in verschillende stijlen, zodat u de ramen kan kiezen die passen bij de uitstraling van uw huis.

Voordelen van aluminium ramen zijn onder andere hun sterkte en duurzaamheid. Ze zijn bestand tegen corrosie en roest, waardoor ze geschikt zijn voor elk klimaat. Ook zijn ze geschikt voor grote oppervlaktes vanwege hun sterkte. Aluminium ramen zijn ook gemakkelijk te onderhouden.

Nadelen van aluminium ramen zijn dat ze een mindere thermische isolatie hebben dan pvc ramen, wat betekent dat ze minder goed zijn in het vasthouden van warmte. Ook zijn ze relatief duurder dan pvc ramen.

Het verschil in een notedop

Het belangrijkste verschil tussen pvc en aluminium ramen is het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Pvc ramen zijn gemaakt van kunststof en aluminium ramen van het metaal aluminium. Hierdoor hebben ze elk hun eigen voor- en nadelen.  Doch, zowel Pvc als aluminium zijn ook praktisch geheel of bijna geheel recycleerbaar.

Het grootste verschil tussen de twee is hun thermische isolatie. Zoals eerder vermeld, hebben pvc ramen uitstekende thermische isolatie-eigenschappen en zijn ze beter in het vasthouden van warmte dan aluminium ramen. Aluminium ramen hebben daarentegen een betere structurele sterkte en zijn beter geschikt voor grote ramen. Echter zijn aluminium ramen dan ook wat duurder dan pvc ramen.

Voor beide ramen is 1 factor toch ook nog belangrijk.  Ze zijn beiden onderhoudsarm en onderhoudsvriendelijk, maar niet onderhoudsvrij!

Lees hier hoe je het beste je pvc ramen kan onderhouden. Heb je interesse in het kopen van pvc ramen of aluminium ramen, neem contact met ons op. Onze specialisten staan klaar om jou van advies op maat te voorzien.

 

Deel dit bericht

Blog overzicht

Heb je hulp nodig?

Wij helpen je graag verder bij al je verbouwingswerken. Vraag vrijblijvend een offerte aan en krijg advies en gerichte informatie van onze ervaren vakmannen.

Offerte aanvragen