badge 25jaar

Hout, PVC of Aluminium: Welke ramen moet je kiezen?

Bij het kiezen van nieuwe ramen zijn er verschillende materialen om uit te kiezen, zoals hout, PVC en aluminium. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, en het is belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen op basis van je budget, esthetiek, prestaties en persoonlijke situatie. Hieronder bespreken we de kenmerken van elk materiaal, zodat je een geïnformeerde keuze kunt maken. Raadpleeg ook onze handige infographic onderaan deze pagina!

Hout: Milieuvriendelijk, maar vereist onderhoud!

Houten raamprofielen hebben een natuurlijke uitstraling en worden vaak geprezen om hun esthetische waarde. Ze bieden uitstekende isolatie-eigenschappen en kunnen in diverse kleuren worden geleverd, waardoor ze perfect passen bij verschillende bouwstijlen. Echter, houten ramen vereisen regelmatig onderhoud en reiniging om hun levensduur te verlengen. Dit kan het schuren, schilderen en behandelen van het hout omvatten. Het is belangrijk om te overwegen of je bereid bent deze onderhoudstaken uit te voeren, vooral als je in een huurwoning woont waarin de verantwoordelijkheid voor het onderhoud mogelijk bij de verhuurder ligt.

PVC: Budgetvriendelijk en praktisch

PVC ramen zijn een populaire keuze vanwege hun betaalbaarheid en praktische eigenschappen. Ze hebben supergoede isolerende eigenschappen, beter dan hout of aluminium. PVC ramen zijn duurzaam, onderhoudsarm en makkelijk schoon te maken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waaronder oa in imitatiehout, waardoor je kan genieten van de uitstraling van hout, zonder het gedoe van het onderhoud. Ze zijn eveneens verkrijgbaar in een gladde folie, waardoor je meer een jonge, frisse en strakke uitstraling krijgt. Onze pvc van Deceuninck is bovendien ook voor 95% recycleerbaar.  Dus eigenlijk is pvc is toch net iets milieuvriendelijker dan we allemaal denken.

Aluminium: Duurzaam en uitstekende isolatie

Aluminium ramen bieden duurzaamheid en uitstekende isolatie. Ze zijn sterk, lichtgewicht en hebben een lange levensduur. Aluminium kozijnen zijn bestand tegen corrosie, waardoor ze ideaal zijn voor gebieden met extreme weersomstandigheden. Ze hebben een hoog isolatiecoëfficiënt, wat betekent dat ze warmteverlies verminderen en energie-efficiëntie bevorderen. Bovendien zijn aluminium kozijnen 100% recyclebaar, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende metaalkleuren en kunnen aan verschillende ontwerpstijlen worden aangepast.

Maak de juiste keuze voor jouw situatie!

Bij het kiezen van nieuwe ramen is het belangrijk om rekening te houden met jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Overweeg factoren zoals esthetiek, isolatie, onderhoudsvereisten, budget en duurzaamheid. Raadpleeg onze experts bij ARW NYS - Jouwvakman voor professioneel advies en om een weloverwogen beslissing te nemen die past bij jouw woning en levensstijl. Ontdek de brede selectie hoogwaardige ramen en deuren die we te bieden hebben. Maak vandaag nog een afspraak en laat ons je begeleiden naar de perfecte ramen voor jouw huis!

 

Deel dit bericht

Blog overzicht

Heb je hulp nodig?

Wij helpen je graag verder bij al je verbouwingswerken. Vraag vrijblijvend een offerte aan en krijg advies en gerichte informatie van onze ervaren vakmannen.

Offerte aanvragen