badge 25jaar

Hoe stel je een PVC raam af?

Het kan frustrerend zijn wanneer pvc ramen niet goed sluiten. Vaak is de oorzaak simpelweg viezigheid die zich heeft opgehoopt tussen het raam en het kozijn. Een goede eerste stap is dan ook om ervoor te zorgen dat ze grondig schoongemaakt worden. Maar wat als ze na het reinigen nog steeds moeilijk dichtgaan? Geen zorgen, je kan ze zelf afstellen!

Hoe stel je een PVC raam af?

Om PVC ramen goed af te stellen, volg je de onderstaande stappen:

  1. Open het raam volledig: Zorg ervoor dat het raam helemaal open is, zodat je toegang hebt tot het mechanisme en de scharnieren.
  2. Controleer de scharnieren: Zoek naar de verstelbare scharnieren aan de boven- en onderkant van het raam. Deze kunnen worden aangepast met behulp van een inbussleutel (meestal maat 5).
  3. Pas de scharnieren aan: Gebruik de inbussleutel om de scharnieren naar binnen of naar buiten te bewegen. Experimenteer met kleine aanpassingen en test na elke aanpassing of het raam soepel opent en sluit.
  4. Test de afstelling: Sluit het raam en controleer of het goed aansluit op het frame. Als het raam nog steeds problemen vertoont, herhaal dan de aanpassingsstappen totdat de gewenste afstelling is bereikt.

Wist je dat na installatie van PVC ramen door ARW-NYS er automatisch een afstelronde volgt na een welpbepaalde periode?  Een service waar we blijven op inzetten!

Wat te doen als een PVC raam defect is?

Soms kan een PVC raam defect raken, zelfs na het afstellen. Hier zijn enkele opties om met een defect raam om te gaan:

  1. Raadpleeg een professionele raamreparateur: Als je niet zeker bent van de oorzaak of het type defect, is het verstandig om een ervaren raamreparateur te raadplegen. Zij kunnen het probleem diagnosticeren en de nodige reparaties uitvoeren.
  2. Vervanging van beschadigde onderdelen: In sommige gevallen kunnen specifieke onderdelen van het PVC raam, zoals scharnieren, afdichtingen of sloten, defect raken. Een professional kan deze onderdelen vervangen (als het raam niet te oud is….) om de functionaliteit van het raam te herstellen.
  3. Overweeg een nieuwe raaminstallatie: Als het PVC raam ernstig beschadigd is of niet gerepareerd kan worden, kan het nodig zijn om een volledig nieuw raam te laten installeren. Dit biedt een kans om te profiteren van de nieuwste technologieën en verbeterde energie-efficiëntie.

Tips om PVC ramen in goede staat te houden

Naast het afstellen en repareren van PVC ramen, zijn er enkele tips om ze in goede staat te houden:

  1. Regelmatig schoonmaken: Maak de PVC ramen regelmatig schoon met een mild reinigingsmiddel en een zachte doek om vuil en stof te verwijderen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die de PVC-afwerking kunnen beschadigen.
  2. Smeer de bewegende onderdelen: Breng periodiek een geschikt smeermiddel aan

Sluit je aan bij de talloze tevreden klanten die al meer dan 30 jaar vertrouwen op ARW NYS - Jouwvakman, ramen, deuren, badkamerrenovatie en verbouwingswerken sinds 1992 in de regio's Antwerpen, Mechelen en Lier. Ons deskundig team staat klaar om je te helpen bij het kiezen van de perfecte oplossing voor jouw woning. Neem vandaag nog contact met ons op en ervaar zelf de hoogwaardige producten en uitstekende service die Jouwvakman te bieden heeft. Jouw droomramen wachten op je!

Deel dit bericht

Blog overzicht

Heb je hulp nodig?

Wij helpen je graag verder bij al je verbouwingswerken. Vraag vrijblijvend een offerte aan en krijg advies en gerichte informatie van onze ervaren vakmannen.

Offerte aanvragen