badge 25jaar

Hoe lang gaan pvc ramen mee?

pvc raam

PVC ramen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden in de bouwsector en bij huiseigenaren. Het is een duurzaam, energiezuinig en onderhoudsvriendelijk materiaal dat kan worden gebruikt voor ramen en deuren. Maar hoe lang gaan pvc ramen eigenlijk mee? In dit artikel zullen we hier dieper op ingaan en antwoorden geven op vragen over de levensduur van pvc ramen, de factoren die de levensduur beïnvloeden en wat te doen wanneer ze moeten worden vervangen.

De levensduur van PVC ramen

Een belangrijk voordeel van PVC ramen is dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Dit komt doordat PVC een zeer sterk en duurzaam materiaal is dat niet corrodeert of rot. Hierdoor blijft het oppervlak van de ramen glad en glanzend, en zijn ze gemakkelijk schoon te maken. Daardoor gaan PVC ramen gemiddeld 30 jaar mee. Dit is echter geen garantie en de levensduur kan worden beïnvloed door verschillende factoren.

Factoren die de levensduur beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die de levensduur van PVC ramen kunnen beïnvloeden. Hieronder benoemen we de belangrijkste factoren:

  1. Positionering. De positie van de ramen kan van invloed zijn op hun levensduur. Ramen die naar het zuiden zijn gericht, worden bijvoorbeeld blootgesteld aan meer zonlicht en warmte, wat kan leiden tot verkleuring en uiteindelijk tot vervorming van het PVC materiaal.
  2. Omgeving. De omgeving waarin de ramen zich bevinden kan ook een rol spelen bij de levensduur. Ramen die zich bevinden in een stedelijke omgeving, waar meer vervuiling en uitlaatgassen aanwezig zijn, kunnen bijvoorbeeld sneller vuil worden en dus meer onderhoud vereisen.
  3. Onderhoud. Hoewel PVC ramen weinig onderhoud nodig hebben, kan een gebrek aan onderhoud hun levensduur negatief beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om de ramen regelmatig schoon te maken en eventuele beschadigingen tijdig te repareren.

Wat te doen wanneer PVC ramen vervangen moeten worden

Uiteindelijk kan het noodzakelijk zijn om PVC ramen te vervangen. Dit kan het gevolg zijn van verschillende factoren, zoals slijtage of beschadiging. Hieronder geven we enkele tips over wat te doen wanneer PVC ramen vervangen moeten worden.

  1. Kies voor duurzame vervanging Bij het vervangen van PVC ramen is het belangrijk om te kiezen voor duurzame vervanging. Dit betekent dat je niet alleen moet kijken naar de kwaliteit van het materiaal, maar ook naar de manier waarop het geproduceerd wordt en de impact op het milieu.
  2. Laat de vervanging uitvoeren door een professional. Het vervangen van PVC ramen is geen eenvoudige klus en het is dan ook belangrijk om dit te laten doen door een ons. Wij beschikken over meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van ramen en deuren en helpen jullie al te graag met jullie ramen. Neem contact met ons op of lees hier meer informatie over pvc ramen.

Deel dit bericht

Blog overzicht

Heb je hulp nodig?

Wij helpen je graag verder bij al je verbouwingswerken. Vraag vrijblijvend een offerte aan en krijg advies en gerichte informatie van onze ervaren vakmannen.

Offerte aanvragen