badge 25jaar

De voordelen van PVC Ramen en Deuren

pvc raam

PVC ramen en pvc deuren hebben in de loop der jaren een transformatie ondergaan, van een eenvoudige en saaie uitstraling tot een veelzijdige keuze die zowel in moderne als landelijke woningen past. Tegenwoordig kan PVC zelfs concurreren met andere materialen zoals aluminium en hout. Als u op zoek bent naar ramen en deuren met goede isolerende eigenschappen, is PVC een uitstekende keuze.

Goede Prijs-kwaliteitverhouding

Een van de belangrijkste voordelen van PVC ramen en deuren is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. PVC is goedkoper in productie dan aluminium en hout, omdat de grondstoffen die nodig zijn om PVC te maken minder kostbaar zijn. Bovendien is PVC gemakkelijker te bewerken, waardoor de productiekosten lager zijn. Dit resulteert in PVC ramen en deuren met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Betere isolatie

PVC ramen en deuren bieden zowel op korte als lange termijn besparingen. PVC staat niet alleen bekend om zijn betaalbaarheid, maar ook om zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Met PVC ramen en deuren kunt u besparen op uw energierekening, omdat ze warmteverlies verminderen. Daarnaast biedt PVC ook geluidsisolatie, waardoor geluid van buitenaf wordt verminderd. Op zowel akoestisch als thermisch gebied biedt PVC dus uitstekende isolatie.

Duurzaamheid en onderhoudsgemak

PVC is een duurzaam materiaal dat lang meegaat en weinig onderhoud vereist. Het is voldoende om af en toe met een doek en mild schoonmaakmiddel schoon te maken. In tegenstelling tot hout hoeft PVC niet elk jaar opnieuw gelakt te worden. In combinatie met staal kunnen PVC ramen en deuren tot wel 50 jaar meegaan, waardoor ze een duurzame keuze zijn.

Recyclebaarheid

Alle PVC ramen en deuren van De Jouwvakman zijn 100% recyclebaar. Het gerecyclede PVC-materiaal wordt gebruikt bij de productie van nieuwe kunststofprofielen. Op deze manier wordt het gebruik van grondstoffen verminderd en uiteindelijk ook de energie die nodig is om nieuwe PVC ramen en deuren te produceren. Zo dragen we gezamenlijk bij aan een milieubewuste keuze.

Bij ARW NYS Jouwvakman bieden we PVC ramen en deuren in verschillende kleuren en maten. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht

Blog overzicht

Heb je hulp nodig?

Wij helpen je graag verder bij al je verbouwingswerken. Vraag vrijblijvend een offerte aan en krijg advies en gerichte informatie van onze ervaren vakmannen.

Offerte aanvragen